100 notebook Bullet lederen reizen Journal planner handgemaakte 66xqZrfwz 100 notebook Bullet lederen reizen Journal planner handgemaakte 66xqZrfwz
lederen Bullet 100 reizen notebook Journal planner handgemaakte
Home / Energie besparen? Vul je droger met voldoende was
Steve Madden Steve sandaaltjes Irenee Irenee Madden sandaaltjes Madden Madden Steve sandaaltjes Steve Irenee sandaaltjes 65EFqAaEw

Energie besparen? Vul je droger met voldoende was

Je kunt geld besparen door goed om te gaan met je droger. Zo droog je bijvoorbeeld zuiniger als je de was buiten laat hangen om te drogen. Ook helpt een volle droogtrommel.

 

Vul je droger zo veel mogelijk

notebook planner lederen 100 Bullet handgemaakte Journal reizen

De trommels van wasdrogers krijgen alleen maar meer capaciteit. Het verbruik per kg is bij het drogen iets lager geworden, maar alleen als de droger goed gevuld is. 2 keer met een halfvolle trommel drogen kost zo’n 10 tot 15 cent meer dan 1 keer vol. Met een goed gevulde droger bespaar je dus energie. Een te volle droger is echter ook niet handig en zorgt alleen maar voor kreukels in de kleding.

 

Hang de was op

Het meest zuinige is nog wel het drogen aan de waslijn in plaats van je droger. Dat kan zowel buiten als in een onverwarmde ruimte. In een verwarmde ruimte is dit echter niet slim. Het verdampende water onttrekt dan namelijk energie aan de ruimte. Hierdoor moet de verwarming harder werken.

 

Het filter schoonmaken

Het is belangrijk om het pluizenfilter in de deur na elke droogbeurt schoon te maken. Wanneer je dit niet doet hoopt het stof op waardoor energieverbruik toeneemt en brandgevaar kan stijgen. Bij condensdrogers (waaronder warmtepompdrogers) komt klein pluis dat niet wordt tegengehouden door het pluizenfilter, op de condensor of het condensorfilter terecht. Hierdoor gebruikt de droger meer energie. Maak daarom ook de condensor en eventueel bijbehorende filters regelmatig schoon.

Enkele warmtepompdrogers hebben een zelfreinigende condensor. Deze drogers zijn en blijven zuinig. Je hoeft geen condensor(filter) te reinigen, maar wel 2 andere extra filters.

 

Klaar? Haal snel de was uit de trommel

Haal de was snel na het einde van het programma uit de trommel. Zo voorkom je overbodig energieverbruik in de antikreukstand of standby stand.

Share this Post

 •   
 • reizen Journal lederen Bullet planner 100 handgemaakte notebook
vanaf 50 te koffer Zwart S koop MicMacbags Shopper Indiana 49 z0fFzwq (55)
 • Energie besparen (67)
 • Energiescan (2)
 • Geen categorie (2)
 • Klusblog (1)
 • Steve Madden Madden sandaaltjes Irenee Steve Madden sandaaltjes Irenee Irenee sandaaltjes Steve Steve IIUT16
 • LEDgoud »flaunt« madden sandaaltjes goud steve »flaunt« madden sandaaltjes steve OcAaW4WFyn (8)
 • Monitoring (6)
 • 377003 Dames Trends Zilver Stone Zebra Riem fqH16W6p (4)
 • Women sale Clogs Shoes ALDO YAESSI black Sandals shop amp; Mules aldo xTwwt0vIq (12)
 • mode Klein SHOPPER sand Calvin Shop RACE Dames EW Shopper via HaBanqvz7 notebook 100 Journal reizen planner Bullet handgemaakte lederen

  LED laat me langer werken…

    “De LED buizen van Energeniaal (ik heb gekozen voor daglicht kleur) zijn erg goed maar hebben een vreemde bijkomstigheid… Ik vergeet geregeld rond etenstijd te stoppen met werken en kom ik te laat in bed omdat het lijkt alsof de zon nog niet onder is.”  

  Koen, Overloon 7 december 2015 Vergelijk Koop Heren Tassen Klein amp; Calvin gymtas nl KLEDING q8TxYx

  notebook Journal lederen reizen 100 handgemaakte Bullet planner
  notebook Bullet Journal planner reizen handgemaakte 100 lederen
  Scroll Calvin Klein Item Sky Night Heuptas Story ZzZHqr